Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Monday, March 30, 2009
B.E.B.E.H
Untuk bebeh bebehku,
Izah, Mala, Cik Su, Zura, Nana, Aleen
I do not have enough words to even begin to tell you how incredibly much I missed you all. Rindu sangat dengan kalian. Teramat rindu.


Thinking back
I am grateful,
For the great moments that we have shared,
Of all the words you said,
Showed how much you care,
You're taught me what happiness is,
Both love and constancy,
And given me the warmth, faith and security.

There is nothing in this world,
That can compared to you,
For you are as precious as a diamond,
And as rare as a pearl,
You smile and laughter,
Spill my life with joy an happiness,
And sun goes down on me,
you are always there,
Shining an brightening my day.

Time cannot destroy this beauty,
For a long as memory lives,
Years cannot erase this pleasure,
That our friendship gives,
Coz our friendship is a special treat,
The greatest gift of all,
And having you more than friend,
Is worth for more than gold.

I would like to share with you,
The way you're made me feel,
valley will find it a place of the springs,
For the early rains have covered it with pools of water.


I may have forgotten to say that I care, I may have failed to open up and share, but though no words have been spoken, my promise of friendship won't be broken. InsyaAllah..
Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 12:25 PM   4 cakaran

Saturday, March 28, 2009
Support Earth Hour

Sign up here and support Earth Hour today!

Sabtu - 28th March 2009
8:30pm - 9.30pm

jangan lupa support earth hour malam ni tau. kalau korang tak support, jangan nak kepoh kalau time korang tedo memalam korang rasa panas la, bahang la, ape la. pehtu, waktu siang, kalau panas terik, memandu pun sampai silau ape segala mata, jangan nak komplen. ade gak makan penampo kalau gitu. kekekekek. bukan lama pun. sejam je pun kan?


Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 1:05 PM   0 cakaran

Friday, March 27, 2009
Ultraman Taro Yang Lemah

aku adalah lembik sekarang ni. kalau aku adalah ultraman taro (rindu kat chika), mungkin akan keluar signal warna merah kat dada aku ni menandakan kelemahan aku sekarang. wah, tak sedar diri btol aku ni. elok jadi manusia, nak berangan jadi ultraman taro plak. macamlah mampu sangat nak lawan raksasa ye tak? kekekeke. ok, sedar diri.. sedar diri..

minggu ni adalah minggu yang penuh dengan aktiviti bagi aku. di samping aktiviti wajib iaitu mencari rezeki setiap pagi, ditambah pulak dengan aktiviti aktiviti sampingan yang lain. bermula dengan kepulangan ke kampung halaman selama 4 hari 3 malam, bersambung dengan one day trip ke Kuantan yang enjoy tapi memenatkan, bersambung pulak dengan team bonding dept aku semalam di Coco Banana, Sunway Pyramid. dan, termasuklah beberapa aktiviti yang bakal menyusul kemudian. oh my..

siapa curik gambar aku ni, aku sepak dia sampai pengsan.
awas, aku serius tau!


sekarang jam dah menunjukkan pulak 11.35 malam. dan, kalau dikira, ini bermakna, aku sudah tidak tedo selama 27 jam. hebat tak? hebat kan aku? boleh dapat anugerah tak? ceaa.. perasan hebat. hiks.

dan esok, insyaAllah aku akan join sebagai volunteer untuk team opis aku sempena Earth Hour malam esok. mau ketemu? marilah!

gudnite. sekian sahaja cakaran saya yang takda membawa keuntungan apa apa. saya mau cuba lelapkan mata. oh, mata, tolonglah tedo.

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 11:36 PM   0 cakaran

Wednesday, March 25, 2009
Bali Trip - Final

disebabkan gambar masa ke Kuantan semalam aku tak sempat nak transfer ke pendrive kerana kelewatan bangun pagi (macam biasalah kan, aku mana penah awal kalau bangun pagi), dan disebabkan hari ni mood aku sedikit baik kerna tetap jugak nak mengapdet blog, makanya, aku sambung cita masa kat Bali aritu ok.

kekeke.. cita Bali tak abis abis ek. apa nak buat. di samping kebizian yang terlampau dan dicampur dengan kemalasan mengapdet tahap mega, inilah hasilnya. huhuhu.

lepas dah melepak kat Mc Donald, hujan pun dah agak agak reda skit, memasing pun mula la nak panjangkan langkah semula.

tapi kali ni kitaorang berpecah. ada yang balik ke hotel, ada yang gi sambung shopping. aku, kiki, kak aby and nenot plak, naik teksi untuk sambung bershopping kat Legian. ekceli, boleh je kalau nak jalan kaki dari depan pantai Kuta tu nak ke Legian. dekat je pun sebenarnya tapi disebabkan hujan yang ala ala manja tu, terpaksa la kitaorang naik teksi. kalau jalan kang, mau kuyup plak kan.

tak sampai sejam pun aku jalan jalan kat Legian tu, aku terus bitau kat Kiki and kak Aby yang aku nak chow. since takde benda pun aku nak beli, baik aku gi buat benda lain plak. lagipun, shopping kat Bali tak sebest macam shopping kat Bandung. ni pendapat aku la kan. tatau la kalau orang lain lagi suka shopping kat Bali instead of Bandung. huhuhu.

makanya, from Legian, aku jalan la seseko sensorang diri ke Hard Rock Cafe di Jalan Pantai Kuta. shopping serba sedikit kat sinun pehtu aku chow balik ke hotel. plan asal nak gi spa bersama rerakan yang lain tapi terserempak plak ngan kak pamm and kak gee. makanya, terkandas plak aku kat saloon ni. belai rambut katanya.

nieda yang comot.
hiks.

pehtu, pakat la kitaorang beramai ramai bermaustatin kat saloon ni. lepas dah melepak kat saloon, kitaorang dibawa oleh kawan iera, gi makan bakso sedap kat mana ntah nama tempatnya.

balik from makan bakso, kitaorang kaum gadis sewa motor plak untuk sambung jalan jalan melawat kawasan sekitar. wah, kawasan sekitar perginya. dan kaum jejaka plak, gi spa untuk mengurut badan.

hasil bermaustatin di saloon.
gila kentang wat rambut kaler ni.
u rock babe!

belah malam, berkumpul reramai di lobby hotel. kononnya nak gi dinner tapi sudahnya, tak jumpa kedai makanan yang halal. jadinya, kitaorang lepak nengok tarian daripada si incik puan ini. err.. incik puan? hiks.


lepak sampai pukul 3am, then balik ke hotel untuk bersiap ke airport. flight kitaorang pukul 6 pagi.

aih, penat dah nak cerita. nengok je la gambo ni eh. aksi aksi kepenatan selepas seharian berjalan ke sana sini tanpa pemakanan yang lengkap. agaknya, kalau sebulan aku dok Bali, mau kurus sekeping aku jadinya. muehehehe.

kesian tak tengok keadaan kitaorang? kesian tak? kekekeke.

selamat tinggal Bali. insyaAllah, ada rezeki, saya akan sampai lagi.
Malaysia, saya pulang..
(poyo tak? hahaha)

sebenarnya kan, aku rasa, entry aku ke Bali semuanya macam tak best. mungkin sebab kurang rencah dan perasa. buat entry pun ala kadar je. photo pun aku pilih secara random je. belasah je la kan? hikhik.

tapi kan, satu je aku nak bagitau, trip ke Bali memang best sebenarnya. cuma kalau pergi time tak hujan, mesti berganda ganda bestnya. hehehehe.

cakaran cebisan
hepi belated besday untuk abah tersayang and hepi besday untuk sahabat tersayang, Farah Diba. moga panjang umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik dan sentiasa dirahmati Allah. Amin.

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 10:16 AM   4 cakaran

Tuesday, March 24, 2009
Shah Alam - Kuantan - Damansara

penat gila. exhausted nak mati. rasa nak pengsan je sambil menaip entry ni. ahahaha.. drama queen gila seh aku.

ekceli, aku baru je sampai dari Kuantan, Pahang. ianya sebuah one day trip yang memenatkan tapi enjoy.


tak sabar nak upload gambar tapi stimik ni cam siput sedut plak malam ni. sama je cam abang driver bus yang kerek tu. makanya, ini je la yang mampu diupload. tedo itu lebih penting. huhuhuhu.


encik ada henpon? muekekekek..

p/s: sape yang snap gambar aku tengah tedo tu, kalau korang buat email berantai ngan gambar tu, siaplah. aku akan gunting rambut korang kasik hodoh. pehtu, takleh pinjam mirror aku lagi. hahahaha.. keji gila ugutan.
takut tak? aku siyes tau! kekekeke..

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 11:20 PM   1 cakaran

Sunday, March 22, 2009
B.O.S.A.N


kerjatangan bila bosan.
eiii.. tangan sape la ni ek. gemoknya! hiks.


aku dah mula rasa bosan dok kat umah sensorang. errghhh!

bila aku bosan, aku akan buat macam macam perkara which is bagi setengah orang, mungkin agak bagus tapi, bagi aku, cam kurang bagus. aku akan rajin mengemas umah, kemas bilik, kemas wardrobe, cuci bilik air and memacam lagi. tapi, kalian jangan silap yea. aku buat semua tu bukan sebab aku adalah rajin tapi buat demi ilangkan kebosanan. dan aku katakan kurang bagus ialah, takkan nak tunggu bosan baru aku kena buat semua ni? sok lusa kalau dah kawin, mesti tak bosan punya kan? abistu, takkan aku tak kena buat semua tu? er.. paham tak apa yang aku cuba sampaikan? tak paham? oh, takpe, abaikan saja. hiks.

eiii.. siyes aku bosan sekarang ni. nak gi swimming, takde geng. nak tengok TV, dah tahap nak muntah dah rasanya mengadap TV nun. nak gi shopping, ko ingat aku ni kaya sangat? dah la aku ni selalu gagal melawan gelodak nafsu. wah, gelodak katanya. silap haribulan, ada jugak aku lari balik kampung lepak kat sana lelama kasik ilang bosan. minggu lepas, balik kampung, walaupun tak buat ape ape, tapi takde pun rasa bosan camni. tak tengok TV sehari pun rasa best je. tak bagus tau idup dalam kebosanan ni. minda tak berkembang. otak pun jadi kuncup. mood pun semacam melankolik ja. huh!

ha, tengok. betapa tak bagusnya bila bosan. baru mentaip mukadimah seperenggan dua, dah rasa bosan plak. sorry beben, bukan bosan mengadap you tapi mood sekarang adalah bosan. bosan dan membosankan. tau tak?

baiklah. nak gi makan coklat jap. err.. mak kata coklat adalah bagus kerana boleh membantu mengawal paras kolestrol dalam badan dan juga coklat membantu memperbaiki emosi manusia. betul ke? tapi, jangan la makan banyak cam makan nasi tu pulak kan? tu cari nahas namanya. lebiu mak. thanks for the info. ni sebenarnya adalah alasan terbaik untuk aku nak makan coklat. hahahahaha!

saki baki coklat yang tinggal.
lazatness!

cakaran cebisan
Tahniah dan Ahlan Wasahlan buat Mary atau nama baru Islamnya, Mariam Yashira. xoxo!


Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 9:55 PM   3 cakaran

Friday, March 13, 2009
Trip Ke Bali - Part III

yuhuuu..

setelah sekian lama cita ni terperam dalam folder pc aku, meh la sini aku tempek lagi kasik abis cite citi pasal gi Bali aritu. sambungan daripada entry yang lepas la kiranya ni.

sorry sesangat eh kot kalau ada sesapa yang tertunggu tunggu entry penghabisan ke Bali ni. tapi, err.. ada ke orang tunggu ek? perasan plak. hiks.

ok, meh la kita nengok gambar yea anak anak.

dimulakan dengan gambar pertama kita, wajah rezeki. wah, wajah rezeki katanya. ye la kan. kalau korang nengok, gambar ni memang muka bangun pagi abis. baru lepas mandi kat swimming pool, terus gi brekpes. very the bagus kan?


lepas brekpes, kitaorang jalan kaki secara berjemaah ke Pantai Kuta. sambil jalan, sambil snap picca. dah katanya melancong, haruslah ye tak?


masa kitaorang sampai kat Pantai Kuta, orang tak berapa ramai sangat. lagipun, cuaca masa ni tak berapa besh. dari pada hari kitaorang tiba kat Bali sampailah hari kitaorang nak balik, hujan je manjang. tapi, kitaorang tetap nak gak jenjalan sana sini. kalau dok terperap dalam bilik ja, memang rugi oh..

kat Pantai Kuta ni, memang akan ada la makcik pakcik kakak abang yang akan datang pujuk rayu korang untuk diurut, wat manicure, foot massage, tattoo apa segala dengan harga yang sangat murah. lagi korang kata tanak, lagi la derang beria ia pujuk dan turunkan harga. kenkadang, tak sampai hati jadinya. aku and para seriru pun, buat jugak dengan niat bersedekah. apalah sangat kan kalau nak dibandingkan duit rupiah dengan ngan duit kita ye tak?

tengah dok mengurut, bermanicure, bertattoo apa segala, busshhh.. ujan turun secara tetiba. kelam kabut memasing lari nak menyelamatkan diri.


korang tengoklah keadaan air laut waktu ni. memang scary oh. tetiba aku teringat cita Tsunami. erk?


dan, inilah port melepak kitaorang sementara nak menunggu ujan brenti.
dan, bersambung..

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 1:06 PM   4 cakaran

Thursday, March 12, 2009
Kapkek

hari ni aku tak bz sangat. yeyeyeyeye.. seronok.

sebenarnya, aku nak apdet cite last masa kat bali aritu tapi pendrive tertinggal plak. makanya, kita nengok gambo cupcake je la arini eh?

aritu, ada la budak kat department mana ntah jual kapkek ni. memula dia cam memalu nak menjual. pehtu, aku yang tak tau malu ni selambe je la tolong promotekan kapkek ni kat bebudak. lawa dan comel comel je. kalau la aku kreatif dan inovatif cam budak ni, dah lama aku bukak kedai kek. takdo kejanya eden nak keja makan gaji cam sekarang. uceh, cakap senang je aku ni ek? hiks.



comel kan? tapi, yang gambar kek yang last tu, abaikan je la eh. agak 18sx skit. tu special order dari my fren. sambut anniversary katanya.



ieka,
tadi kakak ieka tu curik pen akak. pehtu, akak geram, dia gi break, akak curik amik balik pen akak tu pehtu akak amik marker pen, akak tulis nama akak kat pen tu. jahat tak? huehuehuehue.

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 11:19 AM   0 cakaran

Monday, March 9, 2009
I Am Super Duper Happy. Alhamdulillah..



I am HAPPY!



pssstt.. sorry eh korang. cerita Bali episod akhir lom ada masa nak cakar. sabar yea? hari hari bekerja saya adalah sangat sibuk dan hari hari senggang saya pula, saya sebuk jugak. sebuk menghabiskan masa bersama orang orang yang tersayang.

untuk semua insan kesayangan saya, i love you all..
Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 11:40 PM   1 cakaran

Tuesday, March 3, 2009
Je t'aime, Je t'adore..
I never can repay you for all the things u've done. I can only love you more and more for each and every one.


If you could see yourself through our eyes, you would see kindness, beauty and you would see love. To all of us, you are the most precious person on earth.

Have A Wonderful Birthday, Mak. Je t'aime, Je t'adore..
Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 10:34 AM   5 cakaran

Monday, March 2, 2009
Mak, I Love You

cite ke Bali lom abis. tapi, tak banyak cite pun lagi yang pending. cuma cita hari terakhir di Bali and hari kepulangan sajo. so, kita tunggu aku free skit baru aku apdet ok?

sementara tunggu untuk entry baru, meh la kita share baca cite ni sama sama. mood aku nak berkasih sayang melebih plak hari. wah, gitu konsepnya kan? padahal, meleleh leleh air mata aku baca cita ni. oh mak, angah sayang mak sesangat tau.

After 21 years of marriage, my wife wanted me to take another woman out to dinner and a movie.

She said, "I love you, but I know this other woman loves you and would
love to spend some time with you."

The other woman that my wife wanted me to visit was my Mother, who has been a widow for 19 years, but the demands of my work and my three children had made it possible to visit her only occasionally.

That night I called to invite her to go out for dinner and a movie.

"What's wrong, are you well," she asked? My Mother is the type of woman who suspects that a late night call or a surprise invitation is a sign of bad news.

"I thought that it would be pleasant to spend some time with you," I responded. "just the two of us."

She thought about it for a moment, and then said, "I would like that very much."

That Friday after work, as I drove over to pick her up I was a bit nervous. When I arrived at her house, I noticed that she, too, seemed to be nervous about our date. She waited in the door with her coat on. She had curled her hair and was wearing the dress that she had worn to celebrate her last wedding anniversary.

She smiled from a face that was as radiant as an angel's. "I told my friends that I was going to go out with my son, and they were impressed," she said, as she got into the car. "They can't wait to hear about our meeting."

We went to a restaurant that, although not elegant, was very nice and cozy. My Mother took my arm as if she were the First Lady.

After we sat down, I had to read the menu. Her eyes could only read large print. Half way through the entries, I lifted my eyes and saw Mother sitting there staring at me. A nostalgic smile was on her lips. "It was I who used to have to read the menu when you were small," she said.

"Then it's time that you relax and let me return the favor," I responded.

During the dinner, we had an agreeable conversation nothing extraordinary but catching up on recent events of each other's life. We talked so much that we missed the movie. As we arrived at her house later, she said, "I'll go out with you again, but only if you let me invite you." I agreed.

"How was your dinner date?" asked my wife when I got home.

"Very nice, Much more so than I could have imagined," I answered.

A few days later, my Mother died of a massive heart attack. It happened so suddenly that I didn't have a chance to do anything for her. Some time later, I received an envelope with a copy of a restaurant receipt from the same place Mother and I had dined. An attached note said: "I paid this bill in advance. I wasn't sure that I could be there; but nevertheless, I paid for two plates - one for you and the other for your wife. You will never know what that night meant for me. I love you, son."

At that moment, I understood the importance of saying in time: "I Love You" and to give our loved ones the time that they deserve. Nothing in life is more important than your family. Give them the time they deserve, because these things cannot be put off till "some other time."

"Heaven lies under the feet of your mother"

Somebody said it takes about six weeks to get back to normal after you've had a baby.. somebody doesn't know that once you're a Mother, "normal" is history.

Somebody said you can't love the second child as much as you love the first.. somebody doesn't have two or more children.

Somebody said the hardest part of being a Mother is labor and delivery.. somebody never watched her "baby" get on the bus for the first day of kindergarten or on a plane headed for military "boot camp."

Somebody said a Mother can stop worrying after her child gets married.. somebody doesn't know that marriage adds a new son or daughter-in- law to a Mother's heartstrings.

Somebody said a Mother's job is done when her last child leaves home.. somebody never had grandchildren.

Somebody said your Mother knows you love her, so you don't need to tell her.. somebody isn't a Mother.

This isn't just about being a Mother; it's about appreciating the people in your lives while you have them. No matter who that person is.

mak,
i love you..

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 12:55 PM   1 cakaran

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder