Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Saturday, November 7, 2009
Aku dan Peribahasa

Jam sekarang pukul 1.58am waktu Malaysia.
Aku adalah lapar dan aku adalah mengantuk.

Perut aku kemain sakan lagi dok berkeroncong lagu Ding Dang Mainan Datang Lagi Dendang Sayang kerana sangat lapar tapi mulut dan tekak aku plak dok mogok tak mahu terima sebarang bendasing. Asal makan je, muntah. Asal telan je, kuar balik. Camne tu? Inilah yang dikatakan, Bak membelah kepayang muda: dimakan mabuk, dicampak sayang.

ertinya;
Menghadapi sesuatu masalah yang sangat sulit; dalam keadaan yang seba salah.

Salah satu tabiat aku selepas mandi ialah mem-flush toilet bowl. Sejak bila ada tabiat ni pun entahlah. Petang tadi, mungkin kuasa Sailormoon SuperSaiya yang melampau, pemegang flush tersebut rosak sebab tarik kuat sangat. Konon nak jadik super hero, aku try nak repair sendiri. Sudahnya, bukan setakat pemegang flush, segala galanya terus takleh berfungsi. Padan muka aku sendiri. Inilah yang dikatakan, Kali sebentuk, umpannya seekor, sekali putus sehari berhanyut.

ertinya;
Berbuat sesuatu tidak dengan memikirkan bekalan, modal dan sebagainya sehingga akhirnya mendapat kesusahan dan kecewa.


Khamis lepas, masa kat kampung, henpon tetiba buat hal. Screen rosak and tetiba jadi blank. Ingatkan boleh guna henpon lama sebagai back up. Rupanya, henpon lama pun dah kaput. Haih. Apa nak buat. Sudah kering terjemur pula, sudah garing kena ramas pula.

ertinya;
Berturut-turut mendapat kesusahan.



Aih, tedo lagi best. Nanite.

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 2:07 AM  

2 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder