Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Thursday, February 26, 2009
Trip Ke Bali - Part II

bz.. bz.. bz..

aku memang sangat bz lately ni. balik keja pun dah kepenatan tahap gaban. sudahnya, memang takde la chance nak mengapdet si beben ni. aih..

apa kata korang layan je la picca masa hari kedua di Bali ni eh.

hari kedua kitaorang di Bali adalah hari melawat kawasan sekitar. kawasan sekitar perginya. hiks.



sebelum memulakan perjalanan, perut harus di-isi dulu. kalau tak, mau meroyan memasing jadinya. hiks.

kat hotel aku duduk ni, brekpes dia leh pilih nak makan ape. takde buffet ape segala. hotel murah katakan. tapi, alhamdulillah. kenyang je rasa. ko nak buffet ape segala macam la ko nak makan banyak sangat ye tak? brekpes biasanya tak makan banyak sangat kan. ewah, aku ke yang mentaip ni? kekekekke.



dah nama pun hari melawat kawasan sekitar, maka tempat pertama yang kitaorang tuju adalah ke Tanah Lot Temple. Tempat ini berada di Desa Beraban, 13 km arah barat dari Tabanan. untuk korang yang tatau, Bali sangat terkenal dengan agama Hindu. kira lebih kurang 90% penduduk situ adalah beragama Hindu. ni apa yang Mas Made bagitau aku. Mas Made tu adalah supir yang bawak kitaorang ke sana sini. ensem dan baik. serta cool sangat. tapi dah kawin. err.. perlu ke mentioned? hiks.


kitaorang jakun oh tengok kelawar. ekekkeke.
apsal Nida je yang asyik jadik model dalam semua picca ni?
ngeee..


aku suka ayat tu.
dia tulis, kalau anda bukan orang sembarangan, janganlah buang sampah sembarangan.
pesanan aku plak, kalau kau bukan orang sembarangan, jangan la nak mengutuk orang sembarangan.
ada paham?
opsss..

ni semua ada gambar masa kat Tanah Lot.

aku suka pic kat Tanah Lot ni. semuanya happening sangat.
oh, saya pasti rindukan trip sebegini lagi.

lepas melawat Tanah Lot, kitaorang gerak ke Kintamani. jauh jugak perjalanannya. takde highway ye anak anak. 3 jam baru sampai tempat kejadian. memang siap tertedo tedo semua orang dalam keta. tapi, pemandangan sepanjang jalan best. lalu sawah padi apa segala. syok je rasa. ala ala perkampungan skit. biasalah, aku ni kan suka ala ala kampung gitu. sedar asal usul katanya.

yeay, sudah sampai! ini adalah Kintamani. setengah orang kat situ cakap, gunung berapi tu idup lagi. setengahnya cakap tak. dah la derang kat sana tak brape nak paham bahasa kita. nak spekong english pun, derang tak brape fasih. entah mana satu aku nak percaya pun tatau. belasah je la kan. tapi, pemandangan dia sangatlah cantik. sejuk plak tu.




kitaorang jugak sempat menjamu selera masa kat Kintamani ni. makanan ala ala buffet. murah je. sorang Rp50,000 sahaja. kira ok la tu kan.


selesai mengenyangkan perut, kitaorang dibawa ke pusat kraftangan ape ke nama ntah tempat ni. still kat kawasan Kintamani jugak. tapi, barang yang dijual adalah mahal berbanding dengan yang ada di Pasar Ubud dan Sukamati.

so, kitaorang sekadar pusing pusing dan snap picca sana sini je la. nak cukupkan syarat katanya kan. kekekekeke.


dari Kintamani, kitaorang gerak ke Pasar Ubud. haaa.. kalau nak membeli belah ke ape ke, sinilah tempatnya. kat sini, kitaorang dah dipesan awal awal lagi oleh Mas Made. kalau dia letak harga Rp100,000 ko jangan tawar kata nak Rp50,000. ko terus turunkan ke Rp20,000. haaa.. gitu la konsep tawar menawarnya.


tapi, memang murah tau. sehelai dress boleh dapat dalam harga lebih kurang RM15 gitu je. tapi, tengoklah cara ko menawar pun. aku ni, tak pandai menawar sangat tapi kalau dah ada Iera ngan Kak Wan, kompem boleh kawtim punya. aku setakat buat muka kesian tu, boleh la lepas sekali dua. paling syok bila aku sebut, "tolong bu.. please..murah la sikit ibu". kompem dapat murah. ayat mau power ok. ekekekeke.


selesai membeli belah dan menghabiskan wang berjuta juta kat Pasar Ubud, memasing perut dah lapar semula.
kitaorang pun gerak untuk dinner di Jinbara.


kat pintu masuk, kitaorang disambut ala ala penuh kebudayaan gitu. siap letak bunga kat tinge memasing. auwww, ayu rasanya. hiks.

kitaorang pun gerak untuk dinner di Jinbara. sebenarnya, kat Jinbara ni, boleh makan kat tepi pantai sambil tengok sunset. sangat lah lawa. malangnya, timing kitaorang tak btol. sampai sana, ujan baru mula nak turun. tengoklah Nida ngan Misha ni. sempat gak posing kejap kat sini. bagus.. bagus. model yang sanggup bekerjasama katanya. hiks.

sudahnya, makan kat dalam je la. tapi, tetap meriah.

abis makan makan apa segala, dalam pukul 10 malam, dah sampai hotel semula. patutnya, dengan supir ni, sampai kul 9 malam je tapi ada kejadian skit yang buatkan kitaorang terpaksa lajak sampai pukul 10 malam. sib baik Mas Made ni baik. aih, cita tak besh tu aku cita kemudian ok?

wuuuuuuu.. banyaknya picca dalam entry ni ek? oklah. stop sampai sini je la kan. esok kalau rajin, aku update hari ketiga aku di Bali dan hari kepulangan kitaorang ke Malaysia plak eh. err.. rasa cam banyak je cite kat bali ni kan. padahal takde la lama sangat aku kat sana.

ok, pehni aku akan wat entry pasal besday aku aritu. oh, banyaknya cerita nak dicakar. weeeehuuuu!

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 10:34 PM   6 cakaran

Monday, February 23, 2009
Macam Macam Ada


penat. letih. keja banyak. perut asyik meragam. bz bee. exhausted. adoi aii, memacam ado.

tapi..

aku tetap bahagia. Alhamdulillah.

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 10:33 PM   2 cakaran

The Love


Hard Rock Cafe, Bali


Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 11:52 AM   1 cakaran

Thursday, February 19, 2009
Thank You, Love..




Waiting For A Girl Like You
by
Foreigner

So long, I've been looking too hard, I've been waiting too long
Sometimes I don't know what I will find, I only know it's a matter of time
When you love someone, when you love someone
It feels so right, so warm and true, I need to know if you feel it too

Maybe I'm wrong, won't you tell me if I'm coming on too strong
This heart of mine has been hurt before, this time I wanna be sure

I've been waiting for a girl like you to come into my life
I've been waiting for a girl like you, your loving will survive
I've been waiting for someone new to make me feel alive
Yeah, waiting for a girl like you to come into my life

You're so good, when we make love it's understood
It's more than a touch or a word can say
Only in dreams could it be this way
When you love someone, yeah, really love someone

Now I know it's right, from the moment I wake up till deep in the night
There's nowhere on earth that I'd rather be than holding you tenderly

I've been waiting for a girl like you to come into my life
I've been waiting for a girl like you, your loving will survive
I've been waiting for someone new to make me feel alive
Yeah, waiting for a girl like you to come into my life

I've been waiting, waiting for you, ooh, I've been waiting
I've been waiting
(I've been waiting for a girl like you, I've been waiting)
Won't you come into my life?



moga cinta ini terus terpelihara. amin.


love, thank you for the roses and the song..



Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 5:34 PM   5 cakaran

I'm 26 Today!


getting older by one more year? oh no..
hepi besday to me.
*smile*


Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 9:08 AM   11 cakaran

Wednesday, February 18, 2009
Trip Ke Bali - Part I

aloha..

aiseh, sian korang kan. kot la ada yang tertunggu tunggu entry Bali, sorry sesangat. err.. ada ke? kekekeke.

biasalah, dah bercuti sakan seminggu ni, banyak plak benda aku nak kena pulun balik. ko ingat, ko tak masuk opis ada orang nak buatkan keja ko kasik settle ape sume? nan ado. jangan haraplah. heheheh.

ok, meh sini aku tempek dulu gambo gambo masa kat Bali eh? aku try letak ikut turutan. tapi, kalau terskip memana tu, sorry la eh. aku tak snap banyak pic pun kat Bali aritu. bukan sebab apa, ramai sangat bawak kamera so biar la derang je yang snap. wah, gitu. padahal, aku jugak yang jadi tukang snap walaupun tu kamera derang. bleh? eh, tapi aku suka. ekekeke.

aih, aku ni kalau dah mentaip memang la suka meleret leret ek. mukadimah je dah hampir penuh satu mukasurat. patut la lecturer pening baca assignment aku. ekekekeke.

ok, ok. kembali ke pangkal jalan.


ni masa kitaorang dah sampai kat airport tapi kena lepak kejap sementara tunggu kak serin ngan nenot. derang naik flight asing. ni kes booked tiket asing asing la kiranya ni. oh ya, kalau korang nak tahu, trip ke Bali kali ni ramai betul weih. sejibik cam rombongan cik kiah gitu. kekekeke. 13 orang semuanya yang pergi. meriah ko!

kat airport ni, kalau ko nak minum ke ape, mahal sikit la harga dia. aku minum Es Jeruk dalam Rp15,000. kira la sendiri duit kita brape. kekekeke.

gambo suma agak ntah apa apa skit sebab mood nak mentangkap tu tak brape nak ada. alasan baik punya. hiks.


lepas dah check in, kitaorang gerak jalan kaki melawat kawasan sekitar. truly said, sape yang gila clubbing boleh la idup kat Bali ni. foreigner memang bleh masuk free aja. kalau ko suka menari, layan la sampai pagi selagi ko larat. dan aku, ni la first time masuk club. tu pun siap mintak kebenaran kat sang arjuna. thanks sayang!


dah penat menari, kitaorang gerak jalan kaki balik ke bilik. semua dah kepenatan sebab esoknya nak kena bangun awal. pak supir nak datang amik kul 8.30 pagi. aku ngan Kiki siap kunci jam pukul 6 pagi lagi ko. kelas kan?

oklah. stop kejap kat sini. nanti aku sambung untuk gambar seterusnya pehtu aku kasik tips untuk bercuti ke Bali dan tips camne nak kira duit rupiah convert ke RM plak.

tunggu..

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 11:28 AM   3 cakaran

Saturday, February 14, 2009
Aduh, Capek Gwe..

capek.

gwe capek bangat ni. entah btol ke idak ayat aku ni. tapi, pedulik la kan. kekekeke.

Alhamdulillah, aku dah selamat sampai ke tanahair pada 13th Feb 2009, pukul 8.48am pagi waktu Malaysia. err.. ada orang kisah ke pun eh? oh, ada.. ada. *sesenyum malu*

kan malam sebelum gi bercuti aritu aku nangis cam orang kena paksa gi bercuti kan? pagi tu, aku bangun awal. tu pun sebab budak opis aku call. ada prob skit pasal bebudak jagaan aku. uceh, bebudak jagaan katanya. hiks.

lepas settle problem yang tak berapa problem tu, aku terus call mak. bitau yang aku akan ke Bali. pehtu aku nangis plak kat mak. tapi, lepas tu aku jadi lega. mak pun suruh aku gi bercuti sebab alang alang tiket dah beli katanya. makanya, hari Selasa bertarikh 10th Feb 2009 jam 9.09 malam, selamat lah aku di sini..



pic lain banyak lagi tapi aku malas nak meng-apdet sangat sekarang ni. tengoklah kalau aku rajin nanti. penah ke aku rajin eh? hiks.

oklah. aku nak sambung tedo. gila plak rasanya bangun pepagi subuh ni untuk update blog. buruk btol perangai. kekekeke.

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 6:40 AM   2 cakaran

Tuesday, February 10, 2009
Kasih Ibu Membawa Ke Syurga

kasih ibu membawa ke syurga.

satu statement yang selalu kita dengar dan semua orang pun sedia maklum rasanya. sejak aku tau membezakan baik dan jahat, dosa dan pahala, buruk dan cantik serta dah pandai membezakan antara meggi dan nasi, maka sejak itulah jugak aku selalu percaya, takde kasih sayang yang tinggi nilainya melainkan dari kasih sayang daripada mak dan abah.

pukul 1am, aku sms mak,

mak, tolong kejutkan pukul 5am yea. angah keja pagi esok. thank you mak. i love u..

pukul 5.45am, aku dengar bunyi lagu Lucky from Jason Mraz feat. Colbie Calliat. rasa macam sedang bermimpi. rupanya, henpon aku yang berdering dering. ok, aku bukan jenis setkan ringtone ni untuk siapa, ringtone tu untuk siapa. semua number yang call, lagu yang sama aja. aku terus tersedar, tengok henpon, number mak. aku angkat..
mak, elo, maaf. angah tak sedar. dah pukul 5.45am eh? thanks mak. angah mandi dulu. i love u mak. - aku

takpe. angah bangun yea. mandi and bersiap. nanti lambat ke opis. risau mak takut angah tak sedar tadi. - mak

lepas letak phone. aku tengok missed call. ada 40 missed call dari number mak. can u imagine? 40 missed call. dari pukul 5am sampai 5:45am, aku terima 40 missed call dari satu satunya number, iaitu number mak.

i feel just like.. oh, mak. menitis airmata aku. boleh dikatakan every minute mak call semata mata nak kejutkan aku. aku cuba tempatkan diri aku kat tempat mak. mampukah aku jadi setabah dan sesabar mak? kalau kena kejutkan orang pun, biasanya 2 atau 3 kali call pun dah rasa macam, ah, lantak la ko. inikan, 40 kali call dalam tempoh 45 minit.

oh, mak..


Photobucket


aku tatau kenapa trip kali ni, aku rasa lain macam sikit. hati aku berbelah bagi sama ada nak ke Bali ni atau tak. nangis je aku dari masa packing bag tadi sampailah ke saat aku mentaip entry ni. macam kena paksa pulak rasanya.

aku pikir, sapa nak jaga adik laki aku nan sorang ni selama 4 hari aku takde? sapa nak tengokkan rumah? sape nak tunggu adik aku balik keja tiap hari? kalau kat Bali, susah nak call mak ngan adik adik cam selalu. takleh nak conference and gelak gelak secara jemaah lagi. sebab charge roaming kan mahal. aku sedih.

aih, aku ni dah kenapa?

aku rindu mak. aku rindu abah. aku rindu adik adik. aku rindu along jugak. aku rindu wan and opah. rindu mak ngah mastura. rindu kekasih. semuanya aku rindu.

aritu mak mintak aku balik 7hb lepas tapi aku takleh balik sebab komitmen keja plus aku kena settlekan semua job task aku sebelum vacation. kesian jugak kat bos nanti kan. patutkah aku batalkan je trip ke Bali ni?

*nangis setempayan*

love,
wo hui hen xiang ni duo duo. bu yao wan pi. hau hau zhao gu zhi zi. deng wo hui lai..



Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 1:41 AM   1 cakaran

Monday, February 9, 2009
Sejak Bila Aku Jadi Pemalas Ni?

eh? lama jugak aku tak update eh? oh, kasihan beben. ditinggalkan kesepian. kekekeke. ayat poyo. ptuii.. ptuuuii..

hmm.. takde banyak benda menarik pun yang berlaku sepanjang minggu ni dan juga minggu lepas. ada la few things happened but i prefer to keep it to myself instead of putting it here. biasalah, dunia ni kan ramai stalker. who eat chillies, he/she will taste hot. muehehehehe.

as usual, aku kesepian kat umah. rindu zaman dedulu masa adik adik ada. berkumpul, bergossip dan bermanja manja sesama. fuh, sabar.. sabar.. bak kata mak, derang bukan gi berperang pun. gi sambung belajar. err, tu perang gak sebenarnya mak. perang otak. aku berani jawab dalam hati je la. kalau jawab ngan mulut kang, wuuu.. takut! kekekekek.

eh, cakap pasal adik. rasa rindu plak kat derang. ok, away kejap. buat conference call bersama adik adik.


Photobucket


taraaa.. i'm back.

aih, sebenarnya, sekarang ni, aku sedikit bz dengan keje. talking about work, dalam zaman eko-no-money sekarang ni, banyak gak kompeni yang dah buang pekerja. tapi, alhamdulillah opis aku blom lagi. and mintaklah takkan sesekali harapnya. cuma, aku sedikit headache dengan one of my team mate ni. banyak betul propagandanya. erghhh.. malas la nak cite kat sini coz i know ada gak few of my opismate yang akan baca my blog it seems. tapi, aku tekad. kalau dia teruskan dengan attitude dia cam sekarang ni, memang aku takkan teragak agak untuk bitau mr boss. you watch out aaaaa tinted!

other than hal keja, aku sebuk mem-packing beg sekarang ni. wuu.. tahun 2009 ni very the mencabar tau. semua kena buat sendiri. err.. kemas beg? lari umah ke? oh. no.. no. i'm going to Bali next week. tapi hati berbelah lapan sekarang ni. tak pasti nak gi ke tak. heemm.. korang yang membaca ni jangan wat spekulasi kata aku banyak duit ke apa plak sebab nak gi berterbangan di zaman kegawatan ni tapi sebab tiket ke Bali ni murah wei. aku booked since last year. RM220 je untuk pergi balik. setahun dah diperam, mau tak murah ye tak? ah, kalau korang tetap nak wat spekulasi, aku fedulik hape. kan beben kan?

oh ya, kat sini jugak, aku nak wish:-

Happy Birthday yang ke-26 untuk bebeh Mala.
Moga terus bahagia dan sentiasa diberkati Allah SWT. I wish you a happy, incredible, fantastic birthday filled with all of the good things life has to offer. Aku sayang ko sesangat sebagaimana aku sayangkan friendship kita. Love ya!


Selamat Pengantin Baru buat Cik Puan Chika dan Suami, Encik Hizwani.
Selamat menempuh alam rumahtangga dan semoga Allah memberkati kalian berdua dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikan. Amin.


Photobucket



cakaran cebisan
betul ke orang kata bila kita diulit rindu, kita akan rasa diri semacam berterbangan di awan awangan je? tapi, apsal aku takde rasa camtu? sebab aku berat sangat ko ek? huhuhu. fedulik!

qin ai de,
ni zhen de bu shi zhai wo mian qian, ke shi mei tian dou zhai xiang ni. wo hen xiang ni.. ^^

ok, aku nak masuk tedo. ngantuk. met malam dunia.

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 12:07 AM   0 cakaran

Tuesday, February 3, 2009
I'm In Love!


Photobucket


I´m in Love
by
Fabrizio Faniello

No matter what they say now I’m in love,
I do it in my way cause I’m in love,
And I can keep that song out of my mind,
whistling that silly tune all the time.

(whistle)

No matter what they say, I don’t care,
I whistle any way everywhere,
I wrote this little song on my own,
She said that I’m a genius; I’m in love,

My friends’ say that I’m crazy, I’m just fine,
My neighbors stair at me, never mind,
Cause every time this sweetness of her smile,
My supersonic girl, I’m in love.

No matter what they say now I’m in love,
I do it in my way cause I’m in love,
And I can keep that song out of my mind,
Whistling that silly tune all the time.

(whistles)
I’m in love

No matter what they say, I don’t care,
I whistle any way everywhere,
I wrote this little song on my own,
She said that I’m a genius; I’m in love,

My friends’ say that I’m crazy, I’m just fine,
My neighbors stair at me, never mind,
Cause every time this sweetness of her smile,
My supersonic girl, I’m in love.

No matter what they say now I’m in love,
I do it in my way cause I’m in love,
And I can keep that song out of my mind,
Wistling that silly tune all the time.

(Whistles)
Oooooooohhhoooooooohhhohhhhh, I’m in love

My friends’ say that I’m crazy, I’m just fine,
My neighbors stair at me, never mind,
Cause every time this sweetness of her smile,
My supersonic girl, I’m in love.

(Whistles)
I’m in love
Oooooooohhhoooooooohhhohhhhh, I’m in love



nak dengar? sila klik PhotobucketdengarPhotobucket


oh, i'm in love.. Photobucket


Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 1:11 PM   2 cakaran

Monday, February 2, 2009
Kerjaku Setinggi Gunung Everest

stress.

keja banyak. bertimbun timbun macam gunung everest. mana pergi semua orang? dah tak reti nak buat kerja ke? makan gaji buta ke apa?

aih, nak marah tapi nak marah sape pun? tapi, takkan la sengal sangat sampai semua pun tak reti nak buat? takkan semua pun nak kena harapkan orang.

grr.. sangat marah tapi tatau nak marah kat siapa!

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 2:47 PM   3 cakaran

Khas Buat Adik, Erni Suhaila Hasni

adik..

masa kecik dulu, adik la yang selalu kena rotan ngan abah sebab malas pakai suar. pehtu, adik selalu gi curik buah limau kat tokong cina. bila abah dapat tau, teruk adik kena rotan. masa mengaji, kita dua orang suka duduk kat belakang lepas tu sebuk kalerkan kuku dengan pensil warna luna. lepas tu, kena rotan lagi ngan abah. kekekek. ingat tak?

dulu, masa kat tadika, adik la anak mak yang paling berani. selambe yaya je melawan cikgu. kalau rasa mengantuk, adik selambe jugak tedo kat sekolah. kalau cikgu marah, adik selambe yaya jugak blah balik rumah. kekekeke.

pehtu, ingat tak dulu adik suka curik coklat along? bila semua orang pelik kenapa adik suka duduk kat bilik belakang, baru la adik bagitau yang adik gi makan coklat along. sampai mengamuk along jadinya. adik.. adik..

masa sekolah rendah, time balik sekolah, kita selalu tunggu bas untuk balik sama sama. kawan angah jadi kakak angkat adik. kawan kawan adik plak segan ngan angah. semua kata angah nampak garang sebab masa tu angah pengawas sekolah. tapi, lepas masuk sekolah menengah, kita macam dah tak berapa rapat kan? maybe sebab angah sekolah asrama kot. tapi, bila dah duduk jauh, sesekali balik, baru rasa rindu. cuma masa tu kecik lagi. rasa sayang tu ada dalam hati je dan memasing tatau nak suarakan rasa sayang tu.

lepas tu, bila dah makin besar, angah pun dah jadi sedikit pendiam tapi angah senang mengamuk kalau tau ada orang kacau adik bradik angah. ingat tak hari yang angah ngamuk sebab ada orang buat adik? teruk mak pujuk angah masa tu. pehtu, ingat tak masa adik datang kat bilik angah pehtu mengadu kat angah pasal kes cinta tiga segi? angah ingat lagi camne adik menangis sebab sedih sangat masa tu. ingat tak apa angah pesan? apa yang berlaku, pasti ada hikmahnya. dan, sekarang, dah nampak kan?

ingat tak masa memula adik datang kl? masa tu, angah tengah menyewa kat rumah taman tun. blom ada keta sendiri. gi keja pun naik motor je. pinjam dari kakak mala. adik kat gombak, angah kat damansara. masa tu, kita jumpa pun kenkadang je. bila ada event special, kita sewa kereta reramai ngan abang faisal pehtu kita gi jenjalan. angah akan amik adik kat klinik lepas balik keja.

ingat tak masa malam raya? kita gi jenjalan kat masjid jamek reramai sampai pagi. pehtu ingat tak kita balik taiping reramai naik keta volvo abah. kita singgah gi amik Tina dulu kat Tg Malim. seronok kan?

lepas ad datang kl, kita semua pun pindah duduk sekali. senang berkumpul adik beradik. mula mula, kita duduk sebilik. selalu share cerita macam macam. angah sayang sangat kat adik. tiap kali angah sakit, adik yang akan temankan angah ke klinik. adik yang akan cakap banyak banyak ngan doktor. adik yang akan tanya macam macam kat doktor.

masa angah tersiksa satu ketika dulu, adik yang jaga angah. sampaikan adik sendiri pun nangis tengok keadaan angah masa tu. adik yang susah payah bawak angah gi klinik dan pastikan angah makan ubat ikut waktu. ingat tak tahun lepas kita gi SJMC sama sama? kesian adik kena tunggu lama masa tu. terima kasih dik. terharu sangat.

kalau kita gi shopping sesama, adik lah satu satunya adik beradik yang memahami angah. tahu apa kehendak dan apa yang sesuai dengan angah. tiap kali kalau salesgirl atau salesman follow angah untuk menjual barang, adik yang akan jadi penyelamat. thanks adik.

dalam selama kita duduk sesama, penah sekali angah marah adik kan? angah penah tampar adik dalam lif. kuat plak tu. mesti sakit kan? maaf adik. angah dah geram sangat. tapi, lepas tu rasa macam menyesal. adik merajuk. terus balik perak. ingat lagi tak? kali last kita gado, masa bulan puasa hari tu. sampai abah pun tanya kita. pehtu, malam tu, bila adik mintak maaf, angah terkejut dan tanya, "ko mimpi ke ape?". kekekek. kelakar kan?

petang tadi, masa angah conference reramai ngan mak, adik and Syuhada, angah rasa seronok sangat. ilang rasa bosan bila dapat dengar adik gelak. adik kan ratu gelak dalam keluarga kita. kenkadang, cerita tak besh pun jadi kelakar dengan gelak adik.

adik..

doa angah, untuk tahun 2009 ni, akan membawa seribu satu kerahmatan buat diri adik dan keluarga kita. moga apa yang adik impikan jadi kenyataan. maafkan angah kalau tak jadi kakak yang terbaik selama ni tapi, angah janji akan terus mencuba untuk menjadi kakak yang terbaik untuk semua adik adik angah. angah akan sentiasa ada untuk susah senang adik. belajar rajin rajin dan buktikan pada semua yang adik boleh jadi yang terbaik. jadilah anak yang taat kat mak and abah. kalau mak abah marah, jangan masam muka. ingat tau. jangan nakal nakal. kalau ada jodoh, cecepat kawin. dalam family kita, jangan kisah tentang langkah bendul. ok?

tak kisah lah apa pun orang nak cakap tentang keluarga kita. pedulikan apa yang orang anggap tentang kita. lantaklah apa sakit hati orang kat kita. angah nak adik tau, angah sayang sangat dengan adik. angah beruntung sangat dapat adik sebagai adik kandung angah. there is no better person I could have asked for, to be my sister, to grow up with me, and teach me everyday on how to be a better person and to love more. i love u so much.


Happy Birthday yang ke 23 buat adikku, Erni Suhaila.


Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 12:20 AM   3 cakaran

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder