Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Wednesday, January 23, 2008
Choice or Chance?

aku penah post entry ni tahun lepas. tapi, hari ni, ade special request from my long lost buddy yang mintak aku publishkan sekali lagi topic ni. dia malas nak carik dalam archive katanya.


jadik, aku harap dia puas ati la yea.

LOVE,
CHOICE OR CHANCE?

when we meet the right person to love when we're at the right place at the right time, that's chance.

when you meet someone you're attracted to, that's not a choice. that's chance.

being caught up in a moment (and there's a lot of couples who get together because of this) is not a choice. that's also a chance.

the difference is what happens afterwards. when will you take that infatuation, that crush, that mind-blowing attraction to the next level? that's when all sanity goes back, you sit down and contemplate whether you want to make this into a concrete relationship or just a fling.

if you decide to love a person, even with his faults, that's not a chance. that's choice. when you choose to be with a person, no matter what, that's choice. even if you know there are many people out there who are more attractive, smarter, and richer than your mate, and yet, you decide to love your mate just the same, that's choice.

infatuation, crushes, attraction comes to us by chance. but true love that lasts is truly a choice. a choice that we make. regarding soul mates, there's a beautiful movie quote that I believe is so true about this - Fate brings you together, but it's still up to you to make it happen.

I do believe that soul mates do exist. that there is truly someone made for you. but it's still up to you to make the choice if you're going to do something about it or not.

we may meet our soul mates by chance, but loving and staying with our soul mate is still a choice we have to make. we came to the world not by finding someone perfect to love BUT to learn how to love an imperfect person perfectly..

nota tambahan : for me, it's so simple. things will get complicated when you want it to be. guy and girls are the same. are you willing to keep it simple? that's your choice.


aku sekarang berada dalam satu kondisi yang sangat susah nak ditafsirkan. satu perasaan yang tak mampu aku nak ungkapkan dengan kata kata mahupun penulisan. mungkin aku memang perlukan rehat tika ini. aku dah jadi over sensitif. senang rasa nak nangis. senang nak marah. and tetiba juga aku akan rasa nak ketawa.

walau camnapun aku cuba untuk bergembira, tapi aku tetap tak berjaya untuk menipu hati aku. walau berjuta juta bakul nasihat yang aku terima pun, perasaan tu tetap ada.

tadi, sambil chat ngan ima and mala kat ym, meleleh leleh air mata aku turun dengan lajunya. air mata aku dah jadi air mata murahan yang senang didapati di mana mana pasar malam sekarang ni.

takde sape pun yang paham apa yang aku alami sekarang ni. dan memang aku tak ingin sesapa pun untuk cuba paham.

aku memang perlukan rehat. i need a break. i need a rest. and sekarang aku bebetul rindukan mak and abah. rasa cam nak lari balik kampung. mungkin aku akan sedikit lega bila dapat peluk mak and abah.

mak, abah, angah rindu..
*cry*

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 11:24 AM  

7 Comments:
  • At January 23, 2008 at 5:22 PM, Anonymous 13may said…

    menarik entri nih!

    :D

     
  • At January 23, 2008 at 9:32 PM, Anonymous Hannan said…

    babe..
    ambik cuti,
    go for holiday occay
    that's the best :)
    u dah terlebih keje ni..
    be strong ooccay dear..

    by choice or by chance..
    love is still love

     
  • At January 24, 2008 at 8:15 AM, Anonymous Lily.Lulu said…

    thanks dear ..
    ;)

     
  • At January 24, 2008 at 5:06 PM, Anonymous Acai said…

    slm erni..alahai, nape senang menagis je skrang? papepun semoga semuanya bertambah baik ye..:) cantik sungguh kata2 tu wak, chance..hihi..baru tau bezakan,hehee

     
  • At January 24, 2008 at 10:26 PM, Anonymous eL said…

    ape lah PILIHAN yang kita ade lagik cepotet oih?

    /me berserah je

    kata2 org malas nak pk pape dah hahaha

    tanak komen pepanjang pasal entri neh. nanti ai muntah segala.. penat yew nak mengeMOP ekeke

     
  • At January 25, 2008 at 1:18 AM, Anonymous cepotet said…

    13may,
    *senyum*

    hannan,
    thanks bebeh. yeap, i really need a rest. nak gi pantai. yahooo!

    hmm, yeah. love is love. *sigh*

    lily.lulu,
    my pleasure honey.. :)

    faisal,
    tu la faisal. air mata ni dah murah skrg. sob.. sob..

    emm, awak ade choice ke? or penah dapat chance? *sengih*

    lindosh,
    ehehehe.. kita kena tawakal je lindosh. jom doa sesama.. *doa*

    erk, jgn muntah sini. ai tak pandai mengemop. :p

     
  • At January 25, 2008 at 1:19 PM, Anonymous Heartless Devilish said…

    sabar lar erni..
    gi gegolek atas tilam ke..sofa ke..
    kasik ringan sket paler tuh..
    mesti stress & depress..
    bykkan bergolek..ok?

     
Post a Comment
<< Home
 

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder