Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Wednesday, December 10, 2008
Hidup Ni Kena Sentiasa Bersyukur



comei tak? kenapa la masa aku baby dulu takde benda alah ni. kalau tak, harus aku meroyan suh mak abah belikan. uceh. tapi, aku tetap bersyukur jadi anak mak dan abah. yes, sangat bersyukur.

ekceli, ni adalah hadiah yang aku belikan untuk my lovely sista, Farisya sempena kelahiran baby sulung beliau. hope beliau suka la ek ngan hadiah ni.

penat woh aku memilih adiah ni tadi. sampai naik kejung kaki aku ke sana sini cari hadiah ni. al-maklumlah, bajet ciput tapi nak barang besh, haaa.. merasalah kejung kaki apa segala. mujur ada acik temankan aku. kalau tak, kompem nangis la aku sensorang tadik. err.. atau mungkin aku tak pergi langsung. hiks.


Photobucket


tadi, masa on the way balik umah, aku ter-mengeluh pasal gaji aku yang agak ciput tu. aku cakap kat acik, kengkawan aku sume gaji dah naik. tinggi tinggi plak tu. aku? keja je bertambah tapi gaji sama jugak.

pehtu, se-tempek acik kasik terus melekat kat dalam otak aku sampai sekarang.

kalau kita naik kereta, jangan pandang orang yang naik helikopter. cuba pandang orang yang naik motosikal.
kalau kita naik motosikal, jangan pandang orang yang naik kereta. cuba pandang orang yang naik basikal.
kalau kita naik basikal, jangan pandang orang yang naik motosikal. cuba pandang orang yang berjalan kaki.
kalau kita berjalan kaki, jangan pandang orang yang naik basikal. cuba pandang orang yang takde kaki.
dan itulah caranya untuk kita sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada.

dulu, aku yang penah cakap benda ni kat acik and hari ni, acik plak mengingatkan aku pasal perkara ni. kenkadang, tak salah kalau yang muda menegur yang tua asalkan benda tu betul. kan beben kan?

dan, aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang. Alhamdulillah.

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 9:54 PM  

5 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder