Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Tuesday, November 18, 2008
Gitarku Gonjeng

Betapa

by
Sheila On 7

Seminggu setelah kau pergi
Teman silih berganti menghiburku
Berkata semua teratasi
Dan terus sembunyi di balik senyum palsu

Ku dengar dirimu
Tak sendiri lagi

Aaah betapa hancurnya ah..
Aaah hati dan jiwaku
Aaah.. aahh.. aahh..

Setahun setelah kau pergi
Ku masih sembunyi di balik senyum palsu
Ku dengar dirimu
Tak sendiri lagi

Aaah betapa hancurnya ah..
Aaah hati dan jiwaku
Aaah betapa hancurnya… aaaa

Tolong bantu aku
Melewati semua


lepas abis exam ni, selain dari keja, satu benda yang aku nak pulun buat ialah belajar main gitar semula. oh, korang tau tak nama gitar aku ape? aku kasik nama 'gonjeng' kat beliau.


gitarku gonjeng


aku start slow main gitar bila sekali tu, prektis melampau sangat, abis jari jemari aku keras dan luka luka. biasalah, awal awal belajar, memang la camtu kan. so, tiap kali nak wat keja dapur, cam sakit jugak la bila kena sabun. sekali, mak sound, "kalau dah teruk sangat jari tu sebab main gitar, baik hentikan je la prektis tu sebelum mak buang gitar tu".

ayoyoyoyoyo, mak dah start tunjuk sedikit kuasa, makanya, aku stop la kejap. sebab, mak memang jenis tak garang tapi kalau mak dah bersuara tu, haruslah takut. hiks. tapi, bukan kejap dah. sampai sekarang aku tak berani nak kuarkan gitar tu. muahahahah.

dulu kan, masa aku tengah dok gila belajar men gitar, tiap petang before gi keja, aku akan lepak ngan Ifer and Lam kat Sunway Pyramid. belajar main gitar ngan derang. masa tu kitaorang semua dalam midnite team. so, memang pepetang takde ape nak buat, belajar main gitar je la. pehtu, kalau time ngah cuti, memalam, kitaorang lepak kat McD kat seksyen 15 sambil prektis main gitar. oh, besh btol la zaman tu. aih, kenangan..


Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 1:57 AM  

1 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder