Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Friday, July 10, 2009
Air Mata Darah

hola peeps. moshi.. moshi..

i am still under self-quarantine mode. tapi, syukur Alhamdulillah. walaupun dah melepasi 48 jam selepas kepulangan aku dari Krabi, kesihatan aku masih stabil dan tidak menunjukkan tanda tanda yang tidak memuaskan. tapi, masalah sakit mata aku masih tak sembuh sembuh.

oh ya, nak aku tekankan kat sini, self-quarantine ni maksudnya, aku dan para rerakan bukannya disuspected H1N1 atau disahkan positif ke ape plak. korang jangan pikir bebukan plak yea. actually, demi mengelakkan perkara yang tak diingini, makanya, management aku mengambil langkah berjaga jaga dengan memaksa menyuruh kami untuk bercuti tambahan secara sendiri selama 2 hari sebagai self-quarantine sebelum memulakan kerja.

bagus jugak buat cam gini coz bagi aku, ianya merupakan antara langkah bijak yang telah diambil oleh pihak management. cumanya, aku jadi sangat marah bila orang lain sebuk jadi kepochi sana sini pehtu treat kami semua ni semacam kami adalah pembawa penyakit HIV positif. kadang kadang, penyakit mentaliti masyarakat kita ni sebenarnya yang lagi berbahaya di antara semua penyakit penyakit lain.

ingat entry ni? entry tentang aku kena eye infection yang hodoh dan sakit itu. nak tahu apa kesudahan yang berlaku kat mata aku? jeng.. jeng.. jeng..


inilah yang dikatakan menangis sampai kuar air mata darah. huhuhu. tapi, ni bukanlah sebab aku nangis plak wei. ni sakit namanya. gambar ni di-snap on last Saturday, 4th July 09.

sekarang ni, Alhamdulillah, mata kiri aku dah pulih sepenuhnya cuma mata belah kanan pulak ada sikit masalah. japgi, aku gi klinik jap nak check. risau jugak aku ngan mata aku ni. mata pun bukannya boleh dijual beli. sementara tengah elok ni, jaga la bebaik ye tak.

sejak doktor cakap tangan aku ada kuman masa aku pegang mata aku sampai jadi gitu,
makanya, dua barangan wajib yang aku perlu ada buat dengan aku sepanjang masa haruslah,
Eye Lotion Optrex dan Dettol Instant Hand Sanitizer.
Selamat, mudah dan menyenangkan - ini ialah iklan tak berbayar.


aih, aku cam dah ilang sabar plak ngan pc ni. dah kena sampuk penyakit apa pun aku tak tau la. tetiba plak wat perangai. nak loading untuk setiap satu page tu, Subhannallah, sangat menguji keimaan dan ketaqwaan btol. dah tu plak, abis semua file aku ilang secara magik tak dapat dikesan. gambar yang aku snap kat Krabi pun, after transfer ke pc, banyak yang missing. only Allah knows how badly do I need a new processor. aih..

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 1:03 PM  

1 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder