Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Monday, December 1, 2008
Kesian Nasi Lemak




statement biasa yang kita dengar bila orang nengok kita makan nasi lemak:
  • eiii, makan nasi lemak? patutlah makin gemok.
  • i tak suka la makan nasi lemak. u boleh je makan ek? tak ngantuk ke?
  • eh, tak elok la makan nasi lemak. nanti jadi bodoh.
ok, itu cuma antaranya je. aku malas nak cuba ingat statement statement lain yang orang akan cakap. dan biasanya, kalau orang keliling cakap camtu, aku sengih je la. tapi, kalau dah pantang nampak orang makan nasi lemak dan statement tu jugak yang kuar, ha.. meh sini aku nak cakap.
  • kalau aku makin gemok, apa masalah dengan ko? ade aku mintak duit untuk belikan aku baju baru? dah kalau makan nasi lemak sebungkus sebulan sekali ko kata boleh gemuk pehtu yang ko makan nasi penuh dua pinggan siap ngan lauk pauk lemak apa bagai tu ape kes? dah kalau makan pehtu terus menempek tak wat ape, harus la gemuk. ini tak, sendiri nye pasal, nasi lemak plak nak disalahkan.
  • mengantuk? kalau makan nasi lemak RM1 ni, tak ngantuk kot. aku makan biasa je. lain la kalau beli yang siap tambah lauk pauk ape segala tu. kompem ngantuk.
  • ini memang aku tak paham. aku penah dengar statement ni dua kali dulu. betul ke makan nasi lemak boleh jadi bodoh? ye ke eh? alah, kalau dah ko sendiri malas nak belajar, bukan sebab makan nasi lemak je ko bodoh, ko makan ape pun, ko tetap jugak bodoh.

sian nasi lemak. mementang nama ko nasi lemak, ko dipersalahkan. aku nak tukar lah nama nasi lemak ni. aku nak panggil dia, nasi bersambal. kita tengok plak apa masyarakat Malaysia akan cakap nanti.

sebenarnya, makan ape pun boleh gemuk kalau dah makan macam takde hari esok. kalau sekali sekala tu, takde ape pun sebenarnya. kan beben kan?

eh, apsal aku beria ia pertahankan nasi lemak ni ek? sebabnya, aku nak makan nasi lemak ni. so, kena la bersedia kalau orang keliling cakap memacam kang. hikhik. jom, makan nasi lemak jom. nyum.. nyum..

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 9:37 AM  

11 Comments:
  • At December 1, 2008 at 11:53 AM, Blogger yOnnA said…

    hahaha kakak..kakak.!!!

    tu lah.nak kate gemuk,
    ko makan nasik 3x sehari pon leh gemuk
    so what the hell?
    hahaha..

    ok bab bodoh yonna tatau lak.

    tppppppppppp mengantuk tu!!! yes i am kakak..
    lagi2 pagi2 kene nasik lemak dengan milo panas.
    lepas tu harus dating dengan katil haha

     
  • At December 1, 2008 at 12:05 PM, Blogger cepotet said…

    yonna,
    itu la pasal kan dik. kalau dah sekali makan, belasah sampai 3 pinggan, mana tak gemuk jadinya. opsss.. :p

    mengantuk ek? akak pun kenkadang ngantuk gak. tapi, kalau yang RM1 punya tu, tak sempat nak ngantuk dah abis nasi lemak tu. :p

     
  • At December 1, 2008 at 3:29 PM, Blogger i-chimera said…

    errkkk... makan nasik lemak jadi bodoh??? statment bodoh apakah ini??

     
  • At December 1, 2008 at 3:48 PM, OpenID rillys said…

    hidop nasi lemak! huhuhuuu...sumenya atas mind set..klau rasa mkn tu leh ngantuk..ngantuklah jadinya..klau rasa leh gemuk..gemuklah jadinya..hehe..bkn takleh prevent..takut ngantuk gi lah joget2 kat pantry..takut gemuk gi lah turun naik tangga byk2 kali..sume tu alasan..huhuhuu!

     
  • At December 1, 2008 at 7:06 PM, Blogger cepotet said…

    i-chimera,
    itu la pasal. ciskek je kan cakap makan nasi lemak jadi bodoh. ntahhapehapentah.

    rillys,
    ehehehe. idup nasi lemak ek kakak. comei je.

    tu la kak kan. kalau diri sendiri tanak beringat, takyah la nak salahkan nasi lemak lak. tak patut btol. err.. kenapalah erni beria ia backing nasi lemak pun tatau. ahahaha.

     
  • At December 2, 2008 at 1:45 AM, Blogger hUmmY said…

    adei~

    peveret btol nasik lmak ni!

    sape yg kate mkn nasik lmak jd bodoh tu?

    mmg bodoh lah beliau sejak azali!

    kahkahkah!

     
  • At December 2, 2008 at 2:18 AM, Blogger ~nasrah~ said…

    cinta hati ku suka buat lawak bangang pasal nasi lemak.. tapi tak sesuai plak nk cite kt sini.. tp lawak yg sgt bangang lah. rasa nk tampa pon ade.hehehe..

     
  • At December 2, 2008 at 12:44 PM, Blogger cemut said…

    persetankan mereka2.
    janji nasi lemak mmg sedap!!

     
  • At December 2, 2008 at 11:54 PM, Blogger ♥chubbycekelat ♥ said…

    uihhh nashi lemakkk..

    wndunye da lame x bedal nashi lmak..

    hurm....:(

     
  • At December 3, 2008 at 3:10 AM, Blogger cepotet said…

    hummy,
    ehehehe. tu la pasal. i dengar dua kali tau. masa tu i tengah makan nasi lemak singgit kat pantry opis. ciskek je cakap camtu. huh!

    ~nasrah~,
    alahai, ye ke? hmm.. takpelah. takyah ingat k? yang penting, nasi lemak singgit kat TTDi tu besh. :p

    cemut,
    yeaaa betol!

    persetankan mereka. mari kita makan nasi lemak. yeay! :p

    ♥chubbycekelat ♥,
    heheehe. akak pun sesekali je dik. sebab kalau makan selalu memang tak bagus sangat kan.

     
  • At December 3, 2008 at 10:48 AM, Blogger chik Star said…

    ntah,
    kecoh jerk
    sebenarnye dye nk ckp

    "ko makan nasi lemak ? sedapnyee awt xbeli extra "

    haa gitu.

     
Post a Comment
<< Home
 

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder