Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Monday, January 7, 2008
Tag Berirama
Lindosh dengan bangganya telah menjebakkan aku kembali ke kancah TAG. terima kasih bebanyak kerna memasukkan nama aku sebagai calon untuk menan para blogger ni. oh, alangkah beshnya kalau dengan membuat tag ni kita bisa menjadi kaya kan. uiii.. syoknyaaa idup! hikhik..

ok, jom kita main tag-mentag..


Put Your Player On Shuffle
You Answer The Question With The Song You Got
Don't Cheat, Even If It Doesn't Sound Right!!!

1) What Does Your Mom Say When She Yelled At You
All About Loving You - Bon Jovi (yeaahh.. lebiu too mak!)

2) Your Dad Pokes You In The Head, What Does He Say To You?
Bad Day - Daniel Powter (kohkohkoh)

3) Your Best Friend Punches You In The Arm, What Does He/She Say?
Perlu Kamu - Ajai & Kris Dayanti (yaaa rite!)

4) Your Crush Bumps Into You At School, What Does He/She Say?
Seperti Yang Ku Jangka - KRU (like real la..)

5) Your Worst Enemy Walks Up To You What Does He/She Say?
Here Without You - 3 Doors Down (oh, really? huh!)

6) You Are Walking Down The Street At Night When Stranger What Does He/She Say
Tercipta Untukku - Ungu (wakluuuuu..)

7) You See Your Pet, What Do You Say To Him/Her?
Lelaki Ini - Anuar Zain (hah? ahahahaha.. gile!)

8) Your Favorite Teacher Comes Up To You, What Does He/She Say?
Follow Me Now - Alvin & The Chipmunks Soundtracks (errr.. ke mana tu cikgu? ngeeee..)

What Song Do You Play When You Are...

9) Happy
You & Me - Lifehouse (happy ke pun lagu neh?)

10) Sad
Mungkin Nanti - Peterpan (lagu peberet Mr F. sob.. sob..)

11) Depressed
All Cried Out - Allure feat. 112

12) In Love
Cinta - Misha Omar feat. Jaclyn Victor (err.. ok kot)

13) Missing Someone
Ruang Rindu - Letto (boleh la..)

14) Having A Bad Day
Walk Away - Juwita Suwito

15) Trying To Go To Sleep
Leaving On A Jet Plane - Jewel (nak tedo kena naik kapal terbang ke ape neh?)

16) Really Really Hyper
You're My Everything - Santa Esmeralda (aih, ni bukan lagu yang buat aku hyper la! )

What Song Was Being Played When You Were...

17) Having Your First Birthday
Hapus Aku - Nidji (eh.. jangan hapus aku)

18) Going Out With Your First BF/GF
Gantung - Melly Goeslow (oh, damn! apsal lagu ni yang kuar?)

19)Getting Proposed To...
Puisi - Jikustik (tak sesuai ngan lirik dia la..)

20)Getting Married
Thank God I Found You - Mariah Carey (kewl! lagu yang tepat sekalik!)

21) When You/Wife Having Your First Kid
Friday Night - Lily Allen (erkk.. malam jumaat? ngeh ngeh ngeh..)


horraaaayyy! siap gak akhirnya. jenuh aku nak kena tunggu dengan penuh debaran untuk tiap satu lagu tu abis sebelum aku nak teruskan ngan soalan soalan yang seterusnya. berjam jam gak la aku nak siapkan menan ni. sengsara gak tag kali ni. but, i like. it's fun!

tak aci la aku sengsara sensorang kan? now, aku nak sengsarakan orang lain plak. hmm.. nak suruh sapa eh? lindosh dah tag ramai orang, jadik, aku tag separuh orang lagi. bleh kan kengkawan? *kenyit*

next victim ialah..
  • Farah (kali ni, u lak kena tag ngan i. ngeee..)
  • Hannan (since u ada 2 mp3 player at home, mesti u selalu dengar lagu kan?)
  • Kak Lawa (tataraaaa.. akak kena wat tag lagi sekali. ok kan? )
  • Kak Retna (err.. akak rasa dah buat ke tag ni?)
  • Budin (blog abg budin kan ade lelagu, jadik, kena la wat gak kan..)
  • Uncle J (uncle pun selalu letak lagu lagu kat blog. kena la wat gak..)
  • Kak Norz (sementara akak dok menaip novel tu, akak layankan la tag saya ni yea..)
  • Sejuk (don't tell me u tak suka dengar lagu eh..)
  • Abg Long (u pun kena.. sesekali wat tag apa salahnya kan?)
  • Kak Jun (selalu entry resipi je.. kali ni wat tag lak. ok?)
  • MamaUyin (dear, nape i takleh komen and takde chatbox dalam blog u?)
  • Abg Putra (sudah sudah la cite tikus tu bang. jom wat tag plak)

lelain tu, kalau nak buat, dengan penuh hormatnya, dipersilakan yea. *kenyit*

tadi, kuar dinner sesama ngan dua orang adikku, erni suhaila & adi putra. dulu, masa along pun tinggal sekali, every 2 weeks, mesti kitaorang akan kuar makan bersama sama. mak yang pesan buat camtu supaya hubungan kami adik beradik akan tetap akrab. sekarang, jarang sangat nak wat camtu. alahai, rindunya zaman dedulu.

lepas balik dinner, kami nonton cita The Lost World : Jurassic Park. masa adegan yang dinosour tu masuk bandar and ramai orang mati, tetiba otak aku yang geliga ni bleh wat soklan bodo kat acik and ad.

aku : acik ngan ad rasa, kalau angah bitau kengkawan angah yang moyang kita meninggal sebab kena pijak dinosour, derang percaya tak?
acik : hmm.. percaya kot. derang mesti akan percaya yang angah ni pentipu besar!
ad : tapi, kalau angah kata moyang kita meninggal sebab makan tin susu tak lembik, mungkin derang percaya rasanya.
acik & ad : WAKAKAKAKAKA! (gelak sampai guling guling kat lantai)
aku : huh! (diam ngan muka kelat seribu)

nak tau kenapa aku sensitip ngan perkataan tin? sila klik kat sini.


Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 2:21 AM  

15 Comments:
  • At January 7, 2008 at 7:46 AM, Anonymous farah.diana said…

    ngeeee.. kite tag dia, dia tag kite balik. hakhak.. wokeh.. nanti i buat eks

     
  • At January 7, 2008 at 12:13 PM, Anonymous cepotet said…

    flinty.farah,
    hakhakhak. sesekali takpe kan? hmm, ok. nnt dah siap, bitau k.

     
  • At January 7, 2008 at 1:02 PM, Anonymous nanonano said…

    ekekek,
    ape kejadahnye wat keremel taruk tin susu tuu??
    sape ngaja haaaaaaa??
    ahahhahah~
    adeshh, :p

     
  • At January 7, 2008 at 1:40 PM, Anonymous cepotet said…

    nanonano,
    hahahaa. siottttttt! jangan aaa ejek. tak baik la. tu salah ajaran tau. bukan salah erni. huhuhu.

     
  • At January 7, 2008 at 1:56 PM, Anonymous farah.diana said…

    erni, i dah buat tag u tu. ahaks..
    pastu i baca cerita pasal "tin" wahahaha... betul2 geli ketiak la bace citer u erni. ahahah.. lawak gilers.. kan beben kan.. nape la tuan ko ni. ahakss

     
  • At January 7, 2008 at 2:31 PM, Anonymous cepotet said…

    flinty.farah,
    thanks farah! u memang besh. sporting gitu. *kenyit*

    errr.. u pun nak ejek la ni kan? huh! sangat jahat. masa tu ter'lemau' sikit la. kepala ngah ting tong. now, tak buat dah. ngeee..

     
  • At January 7, 2008 at 2:38 PM, Anonymous eL said…

    gud gurl eheheheh.. bulan depan dapat adiah.

    adiah apa?

    tin lembik utk dimamam! nGee :D

     
  • At January 7, 2008 at 3:00 PM, Anonymous cepotet said…

    lindosh,
    huwaaaaaa! jahat.. jahat! tolonglah hentikan semua ejekan ini. saya sudah belajar dari kesilapan tau. huwaaaaaaaaaaaa! /me pok pok lindosh.

     
  • At January 7, 2008 at 3:02 PM, Anonymous chot said…

    haha aku masih belum jwb tag dr lindosh ni..bz la..

     
  • At January 7, 2008 at 3:50 PM, Anonymous Acai said…

    waaa, setiap yg berlaku mmg ada lagunya ye cik erni,hehehe..:P mmg seronok dapat mkn bersama camtu..baik awk buat cepat erni,ceewaaahh..borak2 dan gurau senda secara tak langsung bleh kuatkan ikatan silaturrahim..:)

     
  • At January 7, 2008 at 7:33 PM, Anonymous cepotet said…

    chot,
    hari isnin, biasalah.. memang selalu bz. i hate monday! weih, ko jangan tak jawab tau tag tu. mesti kena buat k.

    faisal,
    ahahah. takde la, tu sebab men tag. kena dgr lagu sambil wat tag tu. main tulis je bedasarkan lagu yang kita dengar.

    yeap, makan ngan family adalah acara wajib dalam keluarga erni. walaupun, tak cukup korum, tetap kena kumpul makan beramai ramai.

     
  • At January 7, 2008 at 10:25 PM, Anonymous Mrs.Sheikh said…

    erni cute..
    ko buat aku gelak giler
    pasal citr tin susu tu..
    musykil gak kan..hehehehehe
    anyway tin susu ape? ideal ke? :)

     
  • At January 7, 2008 at 10:57 PM, Anonymous cepotet said…

    mrs. sheikh,
    huhuhu... tu bukan sengaja nak suh orang gelakkan. tapi time tu terbiol skit. huwaaa.. jgn ejek dah tau. masa tu guna susu ape ntah. lupa dah. hikhik

     
  • At January 7, 2008 at 11:25 PM, Anonymous Heartless Devilish said…

    takbole tahan kalo tingat citer tin yg takbole lembek tuh...
    miakakakakakakakkaakakakakaka

    jiwang gak si erni ni ek..
    hihihihi...

     
  • At January 7, 2008 at 11:47 PM, Anonymous cepotet said…

    heartless devilish,
    harharhar.. *ketawa tak ikhlas*

    alaaa kak, cita dah lama. basi dah. lupakan je la yea. :p

    jiwang? oh tidak.. saya bukan jiwang kak. erni berjiwa lembut je. ngeee.. *kenyit*

     
Post a Comment
<< Home
 

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder