Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Tuesday, January 1, 2008
Corat Coret 2007




2007


  • promoted as an executive and transfer ke branch in SS2.
  • cuti cuti mesia ke Melaka wif my family and family makngah.

February
  • celebrate my 24th besday dengan cara yang amat sederhana. tak cam tahun tahun sebelumnya. tapi tetap bahagia.

March
  • get a new laptop from company
  • gi genting dan bermalam di sana untuk kali kedua dalam seumur idup
  • di transfer semula untuk bertugas sementara di HQ sebab 5 executive hospitalized
  • berjaya dapatkan satu lagi set Jam Tangan Guess idaman.
  • perang dingin ngan abah kejap.
  • buat dreadlock kat rambut. nakkan kelainan lah kekononnya..

April
  • penyakit lama datang balik dan sakitnya makin menjadi jadi.
  • laptop kena curik coz keta kena pecah masa gi makan kat Murni SS2. sh*t!
  • iPod Nano kaler pink, gift from company pun ilang sekali.
  • sesungguhnya, April adalah bulan yang penuh dengan airmata. I hate april..

May
  • dapat notis tentang penalti sebanyak rm1500 yang perlu dibayar kat company akibat kehilangan laptop
  • start bayar penalti sebanyak rm250 selama 6 months. rabak!
  • belajar photoshop wif arep and shah
  • dapat anak buah baru, Izzat Danish

June
  • kena transfer balik permanently ke HQ
  • dapat balik laptop ganti from company
  • perang besar wif Mr F.. and our relationship yang on off for 5 years tu - all gone!

July
  • join tournament futsal and bowling wif Digizen
  • dapat iPod baru from Ali. tapi bukan kaler pink. white color. kewl.
  • emosi tak stable. every weekend, balik kampung, Tepeng.
  • belajar wat karamel tapi jadik bunguks bila ingat kena rebus tin hingga lembik. tak suka ingat tentang ini. tak pepasal jadik bahan jenaka selama berbulan bulan. huh!

August
  • Bercuti di Pulau Redang wif all my bebeh. Izzah, Cik Su, Mala & Zura.
  • 1st time gado besar wif Pat.
  • settle saman yang berjumlah RM970!
  • handle training untuk new staff from Indonesia. sungguh dramatik sekali training kali ni.

September
  • Teambuilding opis kat Kuala Lipis, Pahang. satu satunya teambuilding yang buatkan aku jadik lembik selembiknya.
  • Bulan Puasa. balik kampung to celebrate Ramadhan wif family
  • Mr F yang dah lama senyap tetiba datang balik and.. ajak kawin! *biol seketika*.

October
  • minggu exam. bz ngan kerja and my study. rasa cam nak quit je. sangat penat!
  • abiskan sisa sisa puasa ngan berbuka kat Bread & Olive Cafe dengan permandangan yang sangat menarik.
  • Aidilfitri month. beraya di kampung yang besh tapi abah takde coz beraya kat Sabah. *sedih*
  • bulan terakhir bayar penalti laptop. syukur..
  • diganggu oleh number misteri. i hate it!

November
  • open house di sana sini. bulan rezeki.
  • kena tahan kat wad sekejap coz saket lama datang balik. bosan!
  • detink wif ex-osmet TTDi at LEP
  • CCAM Gold Party
  • perang besar with Eric (till now kitaorang tak baik lagi). hakhakhak..
  • Mr F keep on asking pasal isu kawin. and all my auntie, opah pun dok bebel bout the perkahwinan issue. haih!
  • naik Eye On Mesia again wif siblings

December
  • bulan membazir. shopping gila gila cam tak ingat dunia.
  • mak and adik adik di KL for one month. sangat bahagia
  • Cuti cuti Mesia kat Melaka.
  • 7127 Party
  • AidilAdha month.

kejapnye masa berlalu. rentetan sepanjang 2007 ni pun, mungkin ada yang tertinggal.
tapi, sepanjang tahun, banyak betul suka duka yang aku alami. dari segi kerjaya, study, kesihatan hatta percintaan juga. setahun yang penuh dengan sensasi, penuh dramatik, bombastik dan juga plastik. that’s wut we call it life rite? and I really appreciate all the memories kerna semua tu banyak mematangkan aku. *peace*



2008

tahun 2008, takde azam yang perlu aku kobar kobarkan. kerna tiap hari juga adalah azam untuk aku. tahun baru bukan permulaan hidup aku. begitu juga beben. tul tak? *kenyit*

doa aku cuma satu, i just want to live my life to the fullest and biarlah semuanya menjadik lebih baik dan terus baik untuk masa masa akan datang. selebihnya, aku bersyukur dengan kurniaan Allah. Alhamdulillah..


cepotet,
in life, don't expect anything from anyone. Because expectation, when not fulfilled, gives you pain. when you get something without expecting it, it gives you pleasure. Keep doing your part and leave the rest to Allah..



Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 4:10 AM  

23 Comments:
  • At January 1, 2008 at 1:50 PM, Anonymous Heartless Devilish said…

    Happy New Year Erni..
    Semoga Tahun 2008 Akan Membawa Kebahagiaan Kepada Erni..
    Semoga Erni Bertemu Jodoh Juge..

     
  • At January 1, 2008 at 2:07 PM, Anonymous cepotet said…

    happy new year too kak. same to u too. jodoh? lepas akak kawin, baru erni kawin. hikhik. *peace*

     
  • At January 1, 2008 at 3:56 PM, Anonymous Hannan said…

    Erni, selamat tahun baru utk awak :)
    wow... u still remember all of those? amazing ...
    hehehe.. maybe sbb lelaki ni senang lupa kot? sbb tu kitorang ni jenis happy jer semacam! hehehe

    ape citer mr f tu skarang ek?
    dont tell me die dah jadi laki u coz i x baca pon pasal majlis kawin u dlm diary 12 month u tu .
    hehehhee...
    anyway, wishing u all the best in ur life dear :)

     
  • At January 1, 2008 at 4:24 PM, Anonymous cepotet said…

    hannan,
    I pun tak ingat sume. ingat ingat lupa. sebab tu tak semua dapat tertulis kat situ. ngeee..

    Mr F? hmm.. my hubby? nope. I blom kawin. still single. and if i kawin, definitely I akan buat cerita besar besaran tentang majlis kawin tu. AHAHAHA..

    Mr F still ade. still contact but, maybe dia dah jumpa pengganti. Maybe..

    aih, I really wish that one fine day I akan kawin. insyaAllah..

    same to u too, Hann. hepi new year and moga bertambah sukses and dapat jadik doctor yang terbaik in the world. *wink*

     
  • At January 1, 2008 at 7:52 PM, Anonymous Awin said…

    Angah, aku tabik spring kat ko sbb masih ingat benda2 yg ko dah wat or lalui dr jan-dec 07! ko mesti mkn kacang byk ni.bley plak ingat sume ek? hehe ape2pun, happy new year again! hope we can meet someday (around this year maybe?)! Ko mmg kwn yg baik angah.;)

     
  • At January 1, 2008 at 7:54 PM, Anonymous :: Cikgu Wiween :: said…

    eh ko x abis citer lg psl yg dlu ko nak citer tu.nanti kite citer2 eh.hehehehhehe

     
  • At January 1, 2008 at 8:02 PM, Anonymous cepotet said…

    awin,
    ahahaha. tabik spring je ke? kasik la prezen mahal mahal skit. huhuhu.

    yeap! aku harusssss ketemu ko dalam tahun ni. sebab 2009 aku kena ketemu bakal suami plak. hikhik.

    -wiween-,
    oh, cite pasal? err.. which one eh? pasal aku? or pasal min baby? hmm, nnt aku cite kat dalam ni. insyaAllah. aku ingat janji tu. just ko nak tau yang mana satu yea?

     
  • At January 1, 2008 at 8:47 PM, Anonymous :: Cikgu Wiween :: said…

    psl ko & psl min gak ngah.hehehe aku dah jd cikgu ni sabtu ahad jelah cuti.nanti bile2 aku ke KL jumpe ko

     
  • At January 1, 2008 at 9:07 PM, Anonymous cepotet said…

    =wiween-,
    wah, nak dedua sekali eh? hikhik. tunggu k?

    amboi, mementang cuti sabtu ahad. kemain lagik. aku tak cuti sabtu ahad la dear. tapi kalau turun sini, lemme noe k.

     
  • At January 1, 2008 at 11:29 PM, Anonymous chot said…

    semoga tahun 2008 kamu bertemu jodoh...amin

     
  • At January 2, 2008 at 12:19 AM, Anonymous cepotet said…

    chot,
    insyaAllah.. amin. thanks chot! same to u too. *wink*

     
  • At January 2, 2008 at 12:52 AM, Anonymous eL said…

    epi nuyer cepotet!

     
  • At January 2, 2008 at 12:56 AM, Anonymous Nem0 o0h Nem0 said…

    happy nw yr babe!! hrp2 thn 08 lg veria k..

     
  • At January 2, 2008 at 12:57 AM, Anonymous cepotet said…

    lindosh,
    hepi nuyer too lindosh. *wink*

     
  • At January 2, 2008 at 12:58 AM, Anonymous cepotet said…

    pu3nemo,
    happy new year too dear. insyaAllah.. moga sama sama kita bertambah sukses. *peace*

     
  • At January 2, 2008 at 5:08 AM, Anonymous Ngahaha said…

    good luck makcik cepotet!!

     
  • At January 2, 2008 at 9:49 AM, Anonymous nanonano said…

    wah !
    sangat meriah 2007 die,
    :D

     
  • At January 2, 2008 at 11:50 AM, Anonymous shafarina said…

    salam rabu.

    moga hujung tahun ni, list yang ada akan bertambah dari list tahun lepas, dgn isi2 yang lebih grand n superb..

    no more sad stories :D

     
  • At January 2, 2008 at 2:12 PM, Anonymous cepotet said…

    ngahaha,
    mekasih pokcik. same to u too. *kenyit*

    nanonano,
    meriah? boleh la na.. ade pasang surutnye gak. *senyum*

    wan,
    salam rabu kak wan. yeap, insyaAllah. kalau ade entry tentang putera raja pun besh kan. hakhak. *berangan*

    thanks sis. take care ya!

     
  • At January 2, 2008 at 4:26 PM, Anonymous 13may said…

    huiii...ingat semua peristiwa...

    hebat hebat :D

     
  • At January 2, 2008 at 4:54 PM, Anonymous cepotet said…

    13may,
    ahahaha. kan ade blog, check je entry yang lepas lepas. and sesetengah tu, wajib kena ingat. kenangan adalah memori hidup yang kekal. uceh!

     
  • At January 2, 2008 at 5:00 PM, Anonymous Acai said…

    waa, bagus skali erni ingat sume yg berlaku..:) emm, smoga tahun ni memebrikan kebahagian buat erni ye..:) camne ngan Mr F skrang?hihi..

     
  • At January 2, 2008 at 6:24 PM, Anonymous cepotet said…

    faisal,
    ini hanyalah perkara yang perlu diingat. yang tak tertype tu sebab malas mau ingat. hikhik.

    wah, sume tanye pasal Mr F kan? nnt la erni apdet. insyaAllah.. *kenyit*

     
Post a Comment
<< Home
 

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder