Photobucket

Click Click Click

Previous Post
The Archives
The Bloggers

Credits

hit counter
Clicky Web Analytics

Photobucket

Photobucket

Saturday, January 31, 2009
Aku Terlalu Rindu

aku rindu..

tersangat rindu.

rindukan mak. rindukan abah. rindukan adik adik.

dulu, lepas keja, tak sabar aku nak balik rumah. sebab, aku tau akan ada yang menunggu. ada adik adik. walaupun tengah kepenatan atau berada dalam kesedihan, bila balik umah, boleh bergelak ketawa sesama. rasa sangat bahagia.

sekarang ni, bila balik umah, aku jadi sayu. sejak adik adik dah gi belajar, aku jadi sunyi. walaupun umah ada banyak barang tapi tetap aku rasa kosong. aku jadi rindu..

rasa macam nak balik kampung tapi cuti tak banyak. keja pun bertimbun. ongkos pun tak berapa mencukupi. duit untuk balik kampung baik aku simpan kasik kat adik adik untuk belajar. aih..

dulu, yes aku adalah sangat mengada. kalau ke TESCO dengan adik adik, tak penah aku tolak troli sendiri. tak penah aku pegang sendiri bungkusan plastik yang aku beli. kat kaunter pun, adik adik yang akan sebuk masukkan all the barangan ke dalam plastik. aku cuma pilih dan bayar. even nak masukkan barangan dalam keta jugak bukan menjadi tugasan aku.

sekarang, ke pasaraya pun aku malas. kalau kena beli apa apa, aku turun je beli kat bawah. penah sekali gi TESCO sensorang, aku rasa pelik. kena buat semuanya sendiri. lastnya aku call mak and nangis kat parking. aku adalah sedih.

missing someone gets easier every day because even though it's one day further from the last time you saw each other, it's one day closer to the next time you will..

*untuk kekasih, thanks sayang sebab sudi nak melayan kerenah i.

Photobucket

dicakar oleh cepotet @ 9:48 AM  

5 Comments:
Post a Comment
<< Home
 

Beben

 

Beben, sebuah blog yang baik dan setia. Tak penah menyakiti aku tapi sentiasa rela untuk disakiti. Tidak berjantina dan tidak bernyawa. Sangat pendiam dan sangat memahami. Kalau rasa penulisan aku di sini kurang enak bagi kalian, bolehlah klik butang X belah kanan atas browser anda. Datang tak berjemput, pergi juga tak dihalau. oh yea, did i tell y'all that i hate stalkers? so, please back off. Mekasih.

 

If God wanted us to talk more than listen, He would have given us two mouths rather than two ears.

~Ken Blanchard ~

 

Best viewed with

Photobucket

Cepotet

Photobucket

 

Me, Myself & I

I am just a simple girl with a simple life. I love nobody except my Mak, Abah and my family. Simplicity is the new complex.

Photobucket


email untuk perkara yang penting je. kalau rasa tak penting, sila jangan email. pasti tidak akan dilayan. saya bukan artis mahupun superstar.

Bla.. Bla.. Bla..

Reminder